Άρθρο στο cityportal.gr: «Δήμος Λαγκαδά – Γιατί να ψηφίσω Νίκη Ανδρεάδου»

Ζητώ από τους δημότες Λαγκαδά να με ψηφίσουν, να μας ψηφίσουν, γιατί είμαστε η μόνη παράταξη, που έχουμε όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας. Ένα σχέδιο συνεκτικό, κοστολογημένο, εφαρμόσιμο, με ορίζοντα πενταετίας. Ένα όραμα, που συμπυκνώνει όλες τις αρετές αυτού του ευλογημένου τόπου, που παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητες, που δίνει προοπτική για όλους τους συμπολίτες μας.

Ζητώ από τους συνδημότες μου να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν την εντολή να ασκήσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου διοίκηση την πενταετία 2024-2028, επειδή ο Δήμος Λαγκαδά, έπειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, χρειάζεται πλέον μια υπεύθυνη διοίκηση και ένα συνεκτικό σχέδιο για να πάει μπροστά.

Για να λυθούν τα προβλήματα που χρονίζουν και υποθηκεύουν το μέλλον και κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη. Για να πάψει να μαραζώνει πληθυσμιακά και οικονομικά η περιοχή μας. Για να βάλουμε μια τάξη στις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να τις βελτιώσουμε και να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Για να αποκεντρωθεί η διοίκηση και σε εργοταξιακό και σε διοικητικό επίπεδο, με μια νέα φιλοσοφία διοίκησης, που δίνει λόγο και ρόλο σε κάθε τοπική κοινωνία.

Για να φέρουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο στους πολίτες, για να δώσουμε προοπτική στους νέους, ώστε να μην εγκαταλείπουν τον τόπο, για να προσελκύσουμε περισσότερους μόνιμους κατοίκους, για να φέρουμε επενδύσεις, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα ζωής σε κάθε πόλη και κάθε χωριό.

Γιατί η συγκυρία είναι μοναδική. Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο κτλ. να αρχίζουν τώρα, κάθε Δήμος έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα, να υλοποιήσει έργα και δράσεις και να εφαρμόσει ένα σχέδιο ρεαλιστικό, το οποίο θα έχει την ωριμότητα να χρηματοδοτηθεί.

Σε αυτή τη συγκυρία, η μόνη παράταξη που έχει εφαρμόσιμο σχέδιο για τον Δήμο Λαγκαδά είναι η δική μας. Δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό το πρόγραμμα. Το έχουμε εξειδικεύσει και με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας θα το υλοποιήσουμε στην επόμενη πενταετία. Χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις, αλλά με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Δεν φοβάμαι τη σύγκριση και καλώ τους συμπολίτες μας να δουν αναλυτικά τις θέσεις μας πάνω στα ζητήματα που τους απασχολούν. Η βελτίωση της καθημερινότητας δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου. Είναι ένας οδικός χάρτης, πάνω στον οποίο κουμπώνουν μια σειρά από πράξεις. Εγγυώμαι πως ό,τι λέμε θα το κάνουμε. Επειδή το έχουμε μελετήσει και κοστολογήσει.

Ο Δήμος Λαγκαδά χρειάζεται επιτέλους μια υπεύθυνη και ισχυρή διοίκηση. Χρειάζεται στελέχη που να διαθέτουν γνώση. Χρειάζεται υπευθυνότητα και συνέπεια. Χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται όραμα. Χρειάζεται επιτέλους ανανέωση κι όχι ανακύκλωση του αυτοδιοικητικού προσωπικού. Κι όλα αυτά εμείς τα έχουμε αποδεδειγμένα.

Είμαστε η ισχυρή ομάδα στους κόλπους της οποίας παντρεύεται η νεανική ορμή με την εμπειρία, ο ενθουσιασμός με τη γνώση. Για εμάς τα δύσκολα είναι πρόκληση και όχι αφορμή για να ψάχνουμε δικαιολογίες και να κρύβουμε την αδυναμία μας πίσω από αυτά.

Ο κύκλος της στασιμότητας για τον Δήμο Λαγκαδά πρέπει να κλείσει. Και θα κλείσει στις 8 Οκτωβρίου. Ζητώ από τους συνδημότες μου να μας δώσουν την ευκαιρία να διοικήσουμε και να βάλουμε τον Δήμο Λαγκαδά σε μια άλλη πορεία προκοπής, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας, είναι ενδεικτικοί για το πώς θα διοικήσουμε τον Δήμο την επόμενη πενταετία και ποιοι είναι οι μετρήσιμοι στόχοι μας. Στις προτεραιότητές μας είναι η στήριξη της Επιχειρηματικότητας, η βελτίωση της Παιδείας, η προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των ζητημάτων Ενέργειας, ο εξορθολογισμός στη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών, η Καθαριότητα, η εφαρμογή σοβαρής Κοινωνικής Πολιτικής, η ανάπλαση και βιωσιμότητα του Αστικού – Δομημένου Περιβάλλοντος, η ανάδειξη του Πολιτισμού ως στοιχείου δημιουργίας και ανάπτυξης για τον Δήμο Λαγκαδά, η στήριξη του Αθλητισμού για όλους, η έμπρακτη υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, μέσα από τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Αγροτών στον Δήμο, η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος με τα Αδέσποτα και βέβαια η συνολική αλλαγή της λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, από τα Λουτρά Λαγκαδά, μέχρι τον αγροδιατροφικό τομέα στο Σοχό κι από τη Λίμνη Κορώνεια μέχρι τον ορεινό τουρισμό στο Ζαγκλιβέρι, τα Πετροκέρασα, την Όσσα, τις Πέντε Βρύσες και αλλού.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ την εμπιστοσύνη όλων των πολιτών του Δήμου Λαγκαδά, ώστε με τη δική τους δύναμη να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι τον τόπο μας μπροστά. Σε μια καλύτερη επόμενη μέρα, η οποία θα τους περιλαμβάνει όλους. Μια επόμενη μέρα για την οποία οι δημότες Λαγκαδά θα είναι περήφανοι, διότι θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο τόπος τους να αναπτύσσεται και αυτοί να προκόβουν.
Δεσμεύομαι απέναντί τους ότι θα υπηρετήσω τον Δήμο Λαγκαδά και δεν θα τον χρησιμοποιήσω για κάποιο επόμενο βήμα. Και εγγυόμαστε με τους συνεργάτες μου ότι ο Δήμος Λαγκαδά θα γίνει όπως τον ονειρεύονται οι κάτοικοί του: Ένας Δήμος με παρόν και μέλλον, ένας Δήμος πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος της Θεσσαλονίκης.