Ανάλγητη η απόφαση της ΔΕΥΑΛ για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού

Με τεράστια έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την πολιτική της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, έτσι όπως εκφράστηκε, αρχικά, με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ για υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού και την επικύρωση, στην συνέχεια, της προαναφερθείσας απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαγκαδά, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς, σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά λυγίζουν υπό το βάρος των τρομακτικών αυξήσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης, η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, αντί να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των δημοτών, συναινεί στην υιοθέτηση αυξήσεων με την λογική χαρατσιού από την ΔΕΥΑΛ.

Προφανώς η δημοτική αρχή δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ή, αδιαφορεί πλήρως για το γεγονός ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε νοικοκυριά, αγρότες, επαγγελματίες. Είναι ανάλγητος ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου Λαγκαδά αντιμετωπίζουν τους δημότες. Δεν ευθύνονται οι δημότες-καταναλωτές για την επιβάρυνση των οικονομικών της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου Λαγκαδά, ώστε σε αυτούς να μετακυλίεται το πρόβλημα. Δεν ευθύνονται οι δημότες-καταναλωτές για την αύξηση των χρεών της ΔΕΥΑΛ την τελευταία διετία κατά 1,3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ.
«Συμμάζεμα και νοικοκυριό» είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος προεκλογικά, αλλά όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΛ άλλα δείχνουν…

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και του δήμου Λαγκαδά, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαγκαδά που υπερψήφισαν και επικύρωσαν την απόφαση για τις υπέρογκες αυξήσεις, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Είναι απίστευτο ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τους δημότες Λαγκαδά, ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ταχματζίδης, επέλεξε μέσω άλλων οδών να το «διευθετήσει» και να μην το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο…

Ως παράταξη καταγγέλλουμε την απόφαση και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε αυτές οι άδικες αυξήσεις στην ύδρευση να μην φτάσουν στους λογαριασμούς των συνδημοτών μας. Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση των οικονομικών των πολιτών αυτή την περίοδο της δοκιμασίας όλων μας, συνιστά αναλγησία.