1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά: Ανύπαρκτα τα αντανακλαστικά της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά

Η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση των ανύπαρκτων αντανακλαστικών της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά. Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να τίθενται ζητήματα υγιεινής, καταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, διδακτικού προσωπικού, εξοπλισμού και η δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι ανεπίτρεπτο και άκρως προσβλητικό προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να μην δέχεται καν να τους δεχθεί και να τους ακούσει ο δήμαρχος Λαγκαδά, να επικοινωνεί μαζί τους μέσω viber και να τους καλεί στο δημαρχείο μόνο όταν διαπιστώνει την κατακραυγή που προκάλεσε η στάση του.

Μιλάμε για τον ίδιο δήμαρχο, που πριν από ένα χρόνο πρωτοστατούσε στις αντιδράσεις για τα προβλήματα στα γυμνάσια και συμμετείχε σε πορείες, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έκανε απολύτως τίποτε για την λύση τους. Άλλη μια απόδειξη αδράνειας, αδιαφορίας, πολιτικής η οποία βασίζεται μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην ουσία.

Η παράταξή μας κατήγγειλε τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση και την λύση των προβλημάτων.
Συμμεριζόμαστε την οργή εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους για τα αυτονόητα.