«Σας παρακαλώ να προσέχετε, μην υποτιμάτε τα συμπτώματα, μην αργείτε να ζητήσετε ιατρική συνδρομή»

Ως γιατρός στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, ζω εκ των έσω το τελευταίο διάστημα την μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας. Καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε πολυάριθμα περιστατικά συνδημοτών μας οι οποίοι υποβάλλονται σε ελέγχους για κορωνοϊό, που διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί, που χρειάζεται να νοσηλευθούν γιατί νοσούν σοβαρά.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ο δήμος μας καταγράφει αρνητικά ρεκόρ το τελευταίο διάστημα. Έχουμε πολλαπλασιασμό των ενεργών κρουσμάτων. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκαν (από 248 έφτασαν τα 506). Οι νοσηλείες έφτασαν τις 49 (ήταν 25 πριν από δύο εβδομάδες)

Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Δεν το λέω για να σας τρομάξω, αλλά γιατί το βιώνω καθημερινά. Θέλω να σας παρακαλέσω όλους να προσέχετε. Μην υποτιμάτε τα συμπτώματα, μην αργείτε να ζητήσετε ιατρική συνδρομή.

Ο ιός είναι επικίνδυνος. Προσβάλλει ανεμβολίαστους, αλλά και τους εμβολιασμένους Προστατευτείτε, τηρήστε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, φοράτε μάσκα, μην παίρνετε αψήφιστα τους κινδύνους. Όσοι δεν έχετε κάποιον σοβαρό λόγο για να το αποφεύγετε, εμβολιαστείτε.

Από όλους εμάς εξαρτάται να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Όλοι μαζί θα νικήσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας…