Όταν το Αποχετευτικό του Ζαγκλιβερίου συγκρίνεται με το… Μετρό της Θεσσαλονίκης

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, όλοι οι φόβοι μας για την διάλυση της σύμβασης του έργου “Αποχέτευση Ακάθαρτων Υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου” με υπαιτιότητα του Δήμου.

Στα επίμονα ερωτήματα των συμβούλων της παράταξης μας προς τους αιρετούς της διοίκησης του Δήμου αλλά και προς τους υπαλλήλους, δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη, καμία τεκμηριωμένη απάντηση, παρά μόνο αοριστίες, γενικολογίες και, προς μεγάλη έκπληξή μας, κριτική επειδή αναδείξαμε (?) το θέμα. Μόνο που δεν μας είπαν ότι έπρεπε να τους συνδράμουμε κιόλας για να… αποσιωπηθεί η ακύρωση ενός έργου με τόσο μεγάλη σημασία για το Ζαγκλιβέρι.

Η παράταξή μας νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους κατοίκους του Ζαγκλιβερίου ότι είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για το Αποχετευτικό, άγνωστο πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί – αν θα ολοκληρωθεί ποτέ…
Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι το έργο της Αποχέτευσης στο Ζαγκλιβέρι αντιμετωπίζεται από ορισμένους στη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, όπως το… Μετρό της Θεσσαλονίκης!

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ακούγαμε από αντιδήμαρχο να μας λέει ως επιχείρημα πως “έτσι είναι με τα έργα στην Ελλάδα, δείτε τι γίνεται και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, πόσα χρόνια έχουν περάσει και ακόμη δεν παραδόθηκε…”

Όταν κάποιοι από την δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν με αυτή την αντίληψη ένα έργο πνοής, όπως είναι το Αποχετευτικό στο Ζαγκλιβέρι, νομίζουμε ότι κάθε επιπλέον δικό μας σχόλιο περιττεύει…