Σειρά συναντήσεων της νέας δημάρχου Λαγκαδά, Νίκης Ανδρεάδου, με κυβερνητικά στελέχη

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα η νεοεκλεγμένη δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να δρομολογήσει εξελίξεις σε ζητήματα στα οποία είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, με την έναρξη της νέας θητείας της για τα επόμενα πέντε χρόνια στη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά.

Όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά η κ. Ανδρεάδου, κορυφαία προτεραιότητά της είναι τα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα με τα σχολεία της περιοχής και με τις υποδομές που είναι ελλειμματικές. Γι’ αυτό και οι πρώτες συναντήσεις που επιδίωξε να έχει η νέα δήμαρχος ήταν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η κα. Ανδρεάδου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, στον οποίο έθεσε το πρόβλημα των ελλειμματικών υποδομών του δήμου Λαγκαδά και τον κάλεσε να συνδράμει προκειμένου να υπάρξει κυβερνητική αρωγή και πρόβλεψη για την ένταξη και χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων τα οποία θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και της λειτουργίας του δήμου.

Στην συνέχεια, η κ. Ανδρεάδου συναντήθηκε με τους καθ’ ύλην αρμόδιους για το μείζον πρόβλημα των σχολείων του Λαγκαδά, τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Αθανάσιο Γιάνναρη, και τον γενικό διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

Από τους δύο άνδρες η νέα δήμαρχος Λαγκαδά ενημερώθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται από την πλευρά τους, δηλώνοντας, για μία ακόμη φορά, την ετοιμότητα από πλευράς δήμου Λαγκαδά για τις εργασίες διαμόρφωσης του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο σχολείο, υποχρέωση την οποία αναλαμβάνει να λύσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία της συνάντησής της με τους κ.κ. Κυριαζόπουλο και Γιάνναρη, η κ. Ανδρεάδου έθεσε, επίσης, το ζήτημα του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά και την αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων, ώστε να υπάρξουν, επιτέλους, οι στοιχειώδεις δυνατότητες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα δύο τελευταία χρόνια, κάνοντας μαθήματα σε κοντέινερς, kibo, ή πηγαίνοντας από το Λαγκαδά στο Κολχικό για να βρουν στέγη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η νέα δήμαρχος Λαγκαδά ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών της στην Αθήνα, με τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, στον οποίο έθεσε θέματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στα όρια του δήμου Λαγκαδά.

Η κ. Ανδρεάδου συζήτησε, επίσης, με τον κ. Βαρτζόπουλο την προοπτική ίδρυσης δομών ψυχικής υγείας και ζήτησε από τον υφυπουργό ο δήμος Λαγκαδά να είναι μία από τις περιοχές που θα επιλεγούν για να φιλοξενήσουν αυτές τις δομές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως τόνισε η κ. Ανδρεάδου, “στόχος μας αυτό το διάστημα είναι να δρομολογήσουμε τα ζητήματα προτεραιότητας για την πενταετία που έχουμε μπροστά μας στη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά. Οι συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους θεσμών, αρχών και φορέων θα συνεχιστούν, ώστε από την πρώτη μέρα του νέου έτους να αρχίσουμε μια εποικοδομητική θητεία και να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας επί πολλά χρόνια. Το κλειδί είναι η καλή συνεργασία με όλους και η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά έχει την ετοιμότητα και τη βούληση να μην αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη”.