Ο οδοφωτισμός δεσμεύει το δήμο Λαγκαδά για την επόμενη δεκαετία

Με αφορμή όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, όταν ήρθε -για τρίτη φορά- προς ψήφιση το θέμα του δανείου για την χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Λαγκαδά», η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες με Όραμα», κα. Νίκη Ανδρεάδου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 

«Στην προσπάθειά μου να εξηγήσω, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, τους λόγους της αντίθεσής μας στον δανεισμό του δήμου Λαγκαδά με το ποσό των 3.350.000 ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Λαγκαδά», βρέθηκα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή προσπάθεια διακοπής της αντίθετης επιχειρηματολογίας μου και των ενστάσεων μου επί του θέματος, μέσω προβολής αστείων υπονοούμενων εις βάρος μου.

Είμαι πεπεισμένη ότι η προκλητική θεσμικώς αντιμετώπισή μου από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Λούρδα, και τον δήμαρχο, κ. Ταχματζίδη, έναν μόνο στόχο είχαν: να μην ακουστεί η άποψή μας για την σημαντική δέσμευση του δήμου Λαγκαδά, μέσω ενός δανεισμού ο οποίος θα επιβαρύνει για τα επόμενα δέκα χρόνια τα οικονομικά του με 450.000 ευρώ ετησίως και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι σε θέση να τον εξυπηρετεί.

Ένας δανεισμός ο οποίος έρχεται λίγους μήνες πριν εκπνεύσει η θητεία της παρούσας διοίκησης και λίγες ημέρες πριν οριστικά αποχωρήσει ο δήμαρχος Λαγκαδά για να διεκδικήσει την εκλογή του στην Βουλή και όχι την επανεκλογή του στη θέση που βρίσκεται τώρα. Άρα, θα είναι… απών όταν ο δήμος Λαγκαδά θα πρέπει να αποπληρώνει αυτό το δάνειο.

Αλήθεια, γιατί τέτοια πρεμούρα να πάρει αυτό το δάνειο ο δήμος Λαγκαδά; Το οποίο, παρεμπιπτόντως, αρνήθηκαν να μας χορηγήσουν (τόσο αξιόπιστοι είμαστε) οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες στις οποίες απευθυνθήκαμε;

Και γιατί η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά δεν έδειξε την ίδια πρεμούρα δύο χρόνια τώρα, όταν αντιμετωπίζαμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, όπως με το Γυμνάσιο Λαγκαδά, με την γέφυρα της Ασσήρου, με τις εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, το αποχετευτικό του Ζαγκλιβερίου;

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι οι ενστάσεις μας δεν σημαίνουν πως είμαστε αντίθετοι στην ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου Λαγκαδά. Κάθε άλλο… Απαραίτητη την θεωρούμε. Ομως, όχι με αυτή τη βιασύνη και χωρίς να ληφθούν καν υπ’ όψιν οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την κάλυψη μέρους της δαπάνης, ώστε να περιοριστεί το ύψος του δανεισμού.

Το ξέρουμε ότι η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά δεν έχει καμία πειστική απάντηση να δώσει. Και το ξέρουν κι αυτοί πως τίποτε δεν έχουν επί της ουσίας να αντιτάξουν στα επιχειρήματα και την τεκμηρίωσή μας. Γι’ αυτό και καταφεύγουν σε… φτηνές ατάκες περί… ενδυματολογικών προτιμήσεων»