Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Νίκης Ανδρεάδου για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της – Εξήγγειλε τέσσερα εμβληματικά έργα

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στα Λουτρά Λαγκαδά, παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, πλήθους δημοτικών συμβούλων από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά και 1.000 περίπου υποστηρικτών της οι οποίοι προκάλεσαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα, η κα. Νίκη Ανδρεάδου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για το Δήμο Λαγκαδά.

«Έχουμε σχέδιο για την επόμενη πενταετία και όραμα για το μέλλον του δήμου Λαγκαδά. Σχέδιο και όραμα που διαμορφώσαμε μαζί σας και θέλουμε μαζί σας να υλοποιήσουμε.

Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, ανθρώπινου, εξωστρεφούς, που θα ενώνει και θα αξιοποιεί το σύνολο των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεών του και θα τις θέτει στην υπηρεσία του συνόλου. Με όρους ισότητας και διαφάνειας.

Ενός δήμου που θα σέβεται την ιστορία του και θα την αναδεικνύει. Που θα έχει τον πολιτισμό του στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Που θα προβάλει τις τουριστικές δυνατότητές του. Που δεν θα είναι η χωματερή της Κεντρικής Μακεδονίας. Που θα αποκτήσει το brand name που δικαιούται για την αγροτική παραγωγή του. Που θα αξιοποιήσει, επιτέλους, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του, τα Λουτρά Λαγκαδά. Αλλά με πλάνο, όχι με την προχειρότητα και σχεδιασμούς στο πόδι. Με στρατηγικό σχέδιο και με διαφάνεια», είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά, απευθυνόμενη σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωσή της.

«Ο δήμος Λαγκαδά, δυστυχώς, αντί να προοδεύει, υποβαθμίζεται. Ο μαρασμός που υφίσταται είναι εμφανής παντού. Όλοι συζητάμε τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021. Πληθυσμιακά μειωθήκαμε δραματικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σταδιακά μετατρεπόμαστε σε ένα Δήμο ο οποίος δεν έχει μέλλον. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει προοπτική για τον τόπο μας. Η ανησυχία είναι έκδηλη. Πρέπει να μπει τέλος στις χαμένες ευκαιρίες, πρέπει να μπει τέλος στον κατήφορο. Πρέπει να μπει τέλος στην πληθυσμιακή αιμορραγία.

Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να αλλάξει η διοίκηση στον δήμο. Πρέπει να αποκτήσουμε μια δημοτική αρχή, που θα έχει έναν κεντρικό στόχο: να δώσει κίνητρα, να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, να κάνει ελκυστικό το δήμο μας όχι μόνο για επισκέπτες αλλά και για μόνιμους κατοίκους. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς: να κάνουμε το δήμο Λαγκαδά έναν τόπο που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς», πρόσθεσε η κα. Ανδρεάδου, η οποία εξήγγειλε τέσσερα εμβληματικά έργα.

«Θα επισημάνω σήμερα τέσσερις από τις προτεραιότητές μας, τέσσερα από τα δικά μας μεγάλα στοιχήματα:

1.Σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης

Θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση, κάθε ανοιχτό πρόγραμμα, ώστε επιτέλους να πάψει αυτό το χάλι στην υδροδότηση του Δήμου. Είναι στοίχημά μας την επόμενη πενταετία να αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο δίκτυο, με τις συνεχείς διακοπές νερού, με την αμφίβολη ποιότητα νερού και με την κατασπατάλησή του λόγω διαρροών, την οποία οικονομικά επιβαρύνεται ο Δήμος και τελικά κάθε νοικοκυριό.

2.Αξιοποίηση των Λουτρών Λαγκαδά

Άμεση ολοκλήρωση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, που θα αξιοποιήσουν ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, θα αναδείξουν την αξία τους και με εξωστρέφεια θα προσελκύσουν τους λάτρεις του ιαματικού τουρισμού στον Λαγκαδά καθιστώντας τον πόλο έλξης και βασικό ιαματικό προορισμό για όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος οφείλει να ενισχύσει την ιδιωτική επένδυση, με αξιοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου. Τα Λουτρά θα γίνουν το στολίδι της Θεσσαλονίκης στη θητεία μας.

3.Ανάπλαση του κέντρου του Λαγκαδά.

Ο Δήμος μας μπήκε στο νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί ολοκληρωμένες αναπλάσεις. Αυτό θα αξιοποιήσουμε για τη χρηματοδότηση της μεγάλης ανάπλασης του κέντρου του Λαγκαδά, ώστε να διαμορφώσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο εμπορικό και διοικητικό κέντρο, με τη βέλτιστη προσβασιμότητα για όλους, με θέσεις στάθμευσης, χωρίς τα σημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα και με ελεύθερους δημόσιους χώρους για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

4. Αυτοτελείς και ισχυρές τοπικές κοινωνίες

Θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός νέου διοικητικού και λειτουργικού μοντέλου για τον Δήμο. Με πλήρως αποκεντρωμένες αρμοδιότητες, με επαναλειτουργία των δημοτικών ενοτήτων τόσο σε διοικητικό, όσο και σε εργοταξιακό επίπεδο. Με στόχο, ασφαλώς, να βρίσκονται οι δημοτικές υπηρεσίες κοντά σε όλες τις κοινότητες. Θέλουμε αυτοτελείς και ισχυρές τις τοπικές κοινωνίες