Ανδρεάδου: Η πρόταση-δέσμευσή μας για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Λαγκαδά

Πρόταση τεσσάρων μέτρων, τα οποία δεσμεύεται να εφαρμόσει και να ανακουφίσει τους δημότες Λαγκαδά από τις παράλογες και εξοντωτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού που τους επέβαλλαν οι διοικήσεις του δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, ανακοίνωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά και υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ATLAS TV και τον δημοσιογράφο, Σταύρο Οραήλογλου.

«Προειδοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή τις διοικήσεις του δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑ Λαγκαδά για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η απόφασή τους και καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά. Δεν εισακουστήκαμε. Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του δημάρχου, Γιάννη Ταχματζίδη και του υποψήφιου δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη, στην Οικονομική Επιτροπή επιβλήθηκαν αυτές οι εξοντωτικές αυξήσεις που έχουν φέρει τους δημότες στα όριά τους», δήλωσε η κα. Ανδρεάδου.

«Είναι αδιανόητο, ενώ η κυβέρνηση ανέλαβε να πληρώσει για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Λαγκαδά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, αυτό το όφελος να μην μετακυλίεται στους δημότες, αλλά και να πληροφορούμαστε πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης εξακολουθεί να μην πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ήδη να έχει δημιουργήσει νέο χρέος. Επίσης, όταν υπάρχει μια κρίση, εξαιτίας της οποίας αυξάνονται οι υποχρεώσεις, όπως στα σπίτια μας έτσι και σε μια Δημοτική Επιχείρηση το πρώτο που πρέπει να κάνουν αυτοί που την διοικούν είναι να μειώσουν τα έξοδα. Κάτι τέτοιο στη ΔΕΥΑ Λαγκαδά όχι μόνο δεν έγινε αλλά παρατηρούμε και σειρά απευθείας αναθέσεων οι οποίες προκαλούν τεράστια ερωτηματικά», επισήμανε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά.

Η υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά ήταν ξεκάθαρη όταν της τέθηκε το ερώτημα σχετικά με το πώς σκοπεύει η ίδια να αντιμετωπίσει το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής στους λογαριασμούς του νερού, εφόσον είναι η νικήτρια των εκλογών τον Οκτώβριο του 2023.

«Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεσμευόμαστε για την άμεση κατάργηση του τέλους ομβρίων υδάτων, την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής προς τα κάτω, την επαναφορά των κλιμάκων στις προγενέστερες κατηγορίες ανά 50 κυβικά και για μετρήσεις κατανάλωσης, όπως και έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο. Αυτή είναι η πρότασή μας. Είναι κοστολογημένη και άμεση προτεραιότητα, μαζί με τον εξορθολογισμό των δαπανών της ΔΕΥΑΛ»