Συνάντηση εργασίας της Νίκης Ανδρεάδου με διευθυντές σχολείων για την κατάσταση της εκπαίδευσης στο Δήμο Λαγκαδά

Μάιος 1, 2019


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Λαγκαδά μεταξύ της υποψηφίας Δημάρχου κ. Νίκης Ανδρεάδου και εκπροσώπων του εκπαιδευτικού κόσμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Φυλάκης Αθανάσιος Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά ο κ. Παρασκευάς Πινέλης Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Λαγκαδά, η κ. Στέλλα Γιαγλή Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Κολχικού, ο κ. Ασίκης Μενέλαος Υποδιευθυντής 3ου Δημ. Σχολείου Λαγκαδά, η κ. Μούτλια Μαρία Διευθύντρια στο 3ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, η κ. Αθηνά Τσώνα Προϊσταμένη στο Νηπιαγωγείο του Κολχικού και η κ. Χριστίνα Τερζίδου εκπαιδευτικός.

 

Το ζήτημα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν η κατάσταση της εκπαίδευσης στο Δήμο Λαγκαδά ενώ αναλύθηκαν διεξοδικά τρόποι με τους οποίους ο Δήμος θα μπορέσει να βοηθήσει την εκπαιδευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και γονείς. Έγινε λόγος για την ανάγκη καταγραφής των προβλημάτων και ορθολογικού προγραμματισμού έτσι ώστε να δίνονται εύκολα και άμεσα λύσεις, για την διαχείριση της χρηματοδότησης των σχολείων, για την φύλαξη των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και για την συντήρηση και επισκευή των κτιριακών υποδομών.

 

Η κ. Ανδρεάδου δήλωσε «Κύριο μέλημα της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά θα είναι να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον στα σχολικά κτίρια που θα είναι ασφαλές, καθαρό, υγιεινό μέσα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν σωστή μάθηση. Τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους θα είναι προτεραιότητα μας. Η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Λαγκαδά είναι άξια σεβασμού για ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα μέσα από πολλά προβλήματα και δυσκολίες και πιστεύω ακράδαντα πως με σωστό προγραμματισμό, σταθερή και έντιμη συνεργασία μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα και να στηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά»

α