ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημήτρης Μάρκου

Ο Δημήτρης Μάρκου γεννήθηκε στο Λαγκαδά το 1965. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1984 και στη συνέχεια φοίτησε στο Τ.Ε.Ι. Σίνδου, στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής.Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Από το 1987 έως το 2013 όπου και συνταξιοδοτήθηκε εργάστηκε ως δημοτικός υπάλληλος στο δήμο Λαγκαδά σε πολλές και καίριες υπηρεσίες του δήμου.Από το 1992 έως το 2013 ήταν ανταποκριτής του ΟΓΑ.

 

Η αγάπη του για την τοπική κοινωνία και τον αθλητισμό είναι οι λόγοι που εκλεγόταν εδώ και 20 χρόνια πρόεδρος του Α.Σ.Κ. Λαγκαδά. Το 2000 μαζί με τους συνεργάτες του, οραματίστηκε και υλοποίησε το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Λαγκαδά. Ο Α.Σ.Κ. είναι μια ομάδα με σημαντικές διακρίσεις και ουσιαστική συμβολή στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους του δήμου μας. Οι ακαδημίες του Α.Σ.Κ. καθώς και οι ομάδες όλων των κατηγοριών είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της ευγενούς άμιλλας και του “ευ-αγωνίζεσθαι”

 

Το 2011 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβουλίου της ΕΠΕΣΘ ( Ένωση Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης) στην οποία διετέλεσε Αντιπρόεδρος μέχρι και τέλη του 2014.
Το 2014 στην πρώτη του επαφή με τα κοινά εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο μας.

Από Νοέμβριο του 2014 μέχρι και Μάρτιο του 2017 διετέλεσε Πρόεδρος στα Λουτρά Λαγκαδά, 
Από Απρίλιο του 2017 έως και τέλη Μαίου του 2018 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδά και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Τέλος από Ιούνιο του 2018 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος στην Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού – Παιδείας (ΥΚΠΑΑΠ) Λαγκαδά.

 

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο Δημήτρης Μάρκου είναι υποψήφιος με το συνδυασμό “Πολίτες με όραμα” της Νίκης Ανδρεάδου. Η υποψηφιότητα αυτή είναι έκφραση μιας ειλικρινούς και ανιδιοτελούς διάθεσης να συμβάλει στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και στην ανάπτυξη του δήμου, αξιοποιώντας την πολυετή πείρα του δημοτικού υπαλλήλου, την αγάπη για τον αθλητισμό και τη νεολαία αλλά και την όρεξη για δουλειά.